این روز ها با پیشرفت در حوزه صوت و تصویر، اکثر افراد علاقه بسیاری به تماشای فیلم و گوش دادن موزیک با خرید اسپیکر رومیزی و استفاده از آن در رایانه دارند که این موجب شده میزان خرید اسپیکر رومیزی ارتقا یافته در کامپیوتر های مدرن هر روز بیش از روز پیش باشد، اما مسئله ای که در این بین وجود دارد گوناگونی انواع مختلف اسپیکر رومیزی می باشد که خرید اسپیکر رومیزی را برای افراد سخت می کند و آن ها را در برابر گزینه های متنوع بسیاری قرار می دهد چرا که شرکت های بزرگ در کل دنیا با بکارگیری تکنولوژی های امروزی روزانه محصولات جدید و فوق العاده ای را در این حوزه ارائه می دهند.
بهترین ها
اسپیکر رومیزی مارشال مدل ME-6053
اسپیکر رومیزی تسکو مدل TS 2107
اسپیکر رومیزی بلوتوثی هارمن کاردن مدل Aura studio 2
اسپیکر رومیزی کریتیو مدل SBS E2800
اسپیکر رومیزی تسکو مدل TS 2182
اسپیکر رومیزی میکرولب مدل Odyssey BlueTune
اسپیکر رومیزی فراسو مدل FMS-2030
اسپیکر رومیزی جنیوس مدل SP-U115
اسپیکر رومیزی ادیفایر مدل M1250
فروش ویژه
فروش ویژه
بنابراین باید در خرید اسپیکر رومیزی که از نظر اکثر کاربران وسیله ای کاربردی در کامپیوتر به شمار می آید، توجه کافی داشت تا بتوان محصولی با بالاترین کیفیت در حین انجام فعالیت های گوناگون صوتی را تهیه کرد.
هر یک از ما بسته به نوع نیازمان به خرید اسپیکر رومیزی نیاز داریم که انواع مختلفی از قبیل اسپیکر رومیزی، قابل حمل، بی سیم، دستیار صوتی و... دارند. ممکن است شما به یک جفت اسپیکر استریوی کوچک در کنار نوت بوکتان احتیاج داشته باشید تا در دفترکارتان به موزیکی با صدای واضح و تفکیک شده گوش کنید و یا ممکن است به یک اسپیکر مدرنی احتیاج دارید که موقع تماشای ویدیو، صوت را از کانال های مختلف بشنوید.
در این مطلب تصمیم داریم مدل های مختلف اسپیکر های رومیزی را معرفی کنیم و ملاک های خرید اسپیکر رومیزی مناسب را بیان کنیم تا با بررسی این مطلب شما انتخاب و خرید موفقی در زمینه اسپیکر مورد نظر خود داشته باشید و از گوش دادن به موزیک مورد علاقه خود توسط اسپیکرتان لذت ببرید.
ممکن است از دید یک کاربر تازه کار اسپیکرها صرفا از نظر شکل و کیفیت صدا دسته بندی شده باشند ولی یک فرد حرفه ای مطلع است که این سیستم ها نیز مثل سایر لوازم دیجیتالی مدل های مختلفی دارند که طبق ملاک های گوناگونی دسته بندی می شوند و می توان با یک تلویزیون و یک اسپیکر خوب در خانه از یک سینمای خانگی بهرمند شد.
اسپیکر های floor
این مدل اسپیکر های عمومی با پخش صوت از اطراف، تجربه ی فوق العاده ای از تماشای یک فیلم برای شما فراهم می کند. قابلیت پخش موزیک استریو دارد. این اسپیکر ها در ابعاد و توان های مختلف تولید و عرضه می شوند.
این نوع اسپیکر ها نسبت به قیمت و سایز احتمال دارد کانال های تفکیک کننده صدای بم یا صدای زیر در کیفیت متوسط داشته باشند .
اسپیکر قفسه ای (Bookshelf)
این مدل اسپیکرها تا حدودی به اسپیکر های فلور شباهت دارند و اغلب صدای بم کمتری تولید می کنند. این سیستم ها از صدای بم برخوردار نیستند اما سایز تقریبا کوچکی دارند که کار شما را برای قرار دادن آن ها در محل های کم جا راحت می کند و اگر آن ها را بر روی پایه قرار دهید، کیفیت صدای آن ها بهتر خواهد شد. اگر فاصله اسپیکر از زمین بیشتر باشد امواج صوتی مستقیما به گوش می رسد.
اسپیکر ایستاده
این سیستم های صوتی معمولا در دو طرف دستگاه گذاشته می شوند و بیشترین جلوه های صوتی را ارائه می دهند و تجربه ای عالی و هیجان انگیز از تماشای تلویزیون برای شما به ارمغان می آورند. خرید اسپیکر رومیزی یا ایستاده، برای افرادی که بیشترین کیفیت را می پسندند، پیشنهاد های خوبی هستند.
اسپیکر فراگیر
این اسپیکر ها در دو سمت دستگاه قرار گرفته می شوند، توسط این اسپیکرها صدا از پشت گوش برمی گردد.
اسپیکر کانون محور (Center-Channel)
زمانی که می خواهید یک اسپیکر برای یک سینمای خانگی تهیه کنید لازم است قبل از هر چیز، به فکر تهیه یک اسپیکر مرکزی یا کانون محور باشید که دیالوگ ها و صوت های فرکانس میانه را با کیفیت خوبی پخش می کند. محل مناسب این اسپیکر، جلوی مرکز مانیتور تلویزیون یا پایین آن و در مرکز عرض صفحه تلویزیون می باشد.
اسپیکرهای ساب ووفر
در مجموع صدا در سه گروه پایین، میانه و بالا قرار دارد که صدا های پایین یا بم مثل صدای ساب ووفر شامل امواجی با طول موج بیشتر و توان فراتر می باشد. این امکان وجود دارد که این سیستم های صوتی را در هر محلی از خانه بگذارید اما دقت کنید هر اندازه این اسپیکر ها به کنج نزدیک تر باشد صدای بیشتر و باکیفیت تری تولید می کند.
اسپیکر نواری
اسپیکرهای نواری جهت فراهم نمودن صدای وسیع برای افرادی طراحی شده است که منزل آن ها فضای کافی ندارد و کوچک است. این دستگاه ها در زیر تلویزیون های HD گذاشته می شوند.
اسپیکر پایه
این سیستم های صوتی جای کمی می گیرند. این استیکر ها توسط تکنولوژی هایی مانند: بلوتوث، ایرپلی یا وای فای امواج صوتی را از سیستم های مناسب دریافت می کنند.
اسپیکر قابل نصب
این اسپیکرها به آسانی در دکور خانه، سقف و یا دیوار نصب می شوند، به صورتی که هیچ مشکلی برای دکوراسیون خانه شما به وجود نمی آورند.
اسپیکر مخصوص رایانه
خرید اسپیکر رومیزی اغلب به عنوان جزئی از وسایل جانبی لازم، روی میز کامپیوتر ها قرار داشته اند که همواره شامل دو یا سه تکه می باشند.
بدنه اسپیکر های کامپیوتر ها اغلب به گونه ای تولید شده اند که از خروج اشعه های الکترومغناطیسب جلوگیری می کنند و به صفحه نمایش کامپیوتر آسیب نمی رسانند یا به عبارتی باعث خرابی تصویر صفحه مانیتور نخواهد شد.
اسپیکر پرتابل
اسپیکرهای پرتابل که قبلا مفصل در مورد آن ها توضیح داده ایم، دستگاه هایی سبک بوده و این امکان را برای شما فراهم می آورند که هرجایی که خواستید آن ها را با خود حمل کنید.
اسپیکر وایرلس
اسپیکر های وایرلس منعطف و کارآمد بوده و با استفاده از تکنولوژی هایی مانند: بلوتوث، ایرپلی یا وای فای امواج صوتی را از دستگاه های متصل سازگار دریافت می کنند. اکثر اسپیکرهای وایرلس کوچک و سبک هستند و به آسانی می توان آن ها را جابجا کرد.
بلندگو ها با گوش ما ارتباط دارند و قطعا سطح کیفیت بالا برای ما لذت بخش است. اکثر افراد در حین انتخاب، ظاهر و طراحی اسپیکر را اولویت قرار می دهند و توجه زیادی به مشخصاتش نمی کنند. ولی اسپیکر ها هم ویژگی های منحصر به فردی دارند که باید هنگام خرید آن ها را در نظر گرفت.
طراحی درست و ظریف اسپیکر ها یکی از نکات تاثیر برانگیز در بالا رفتن میزان کیفیت صدا می باشد، برای نمونه تهیه یک اسپیکر با بدنه ی خوب و مقاوم، از به وجود آمدن صدای بد در حین پخش صوت بم جلوگیری می کند، که این وضعیت در اغلب اسپیکر های موجود در بازار دیده می شود، از طرفی دیگر طراحی درست اسپیکر ها موجب تصاعد زاویه پخش یا محدوده پوشش دهی صدا به واسطه اسپیکر خواهد شد که این مورد در تاثیرگذاری بیشتر روی فرد نقش مهمی دارد. همچنین ظاهر خوب اسپیکر خود موجب افزایش دلنشینی آن برای فرد می شود، درنتیجه یکی از دلایل حائز اهمیت در خرید اسپیکر رومیزی به واسطه اغلب مردم ایران، طراحی آن به شمار می آید.
سایز ابعاد اسپیکر در میزان کیفیت صدای تولید شده آن تاثیر بسزایی دارد. اسپیکر هایی که اندازه آن ها بزرگ تر هستند در مقایسه با اسپیکر های کوچک، شامل کیفیت بیشتری هستند.
حتی در ووفر ها، ساب ووفر های بزرگ شامل باس بیشتری در مقایسه با ووفر های کوچک هستند. بعضی از شرکت ها تعداد بیشتر در سایز کوچک را به تعداد کمتر در سایز بزرگ ترجیح می دهند اما مطمئن باشید که یک ساب ووفر ۸ وات بزرگ از باس بیشتری در مقایسه با ۵ ساب ووفر ۴ واتی کوچک برخوردار است.
عامل مهم دیگر در خرید اسپیکر رومیزی میزان حساسیت آن در واحد دسیبل می باشد، در حقیقت این عامل کیفیت ارتباط میان اسپیکر و موزیک پلیر را مشخص می کند. این ویژگی اندازه بلندی صوتی است که یک اسپیکر در توان ۱ وات می تواند آن را پخش کند. میزان حساسیت نرمال رو به پایین ۸۸ dBC می باشد و حساسیت مناسب ۹۰ dBC ثبت شده است. جهت خرید اسپیکر رومیزی مناسب، حساسیت ۹۰db بسنده می کند که این رقم در هدست ها به ۱۲۰db نیز خواهد رسید.
توان حقیقی اسپیکر بر واحد RMS می باشد. به عبارتی RMS واحدی می باشد که بیانگر قدرت واقعی اسپیکر ها است و با بررسی این واحد می توان به آسانی از اندازه توان صوتی که یک اسپیکر می تواند ایجاد کند، مطلع شد، همچنین واحدی به اسم Pmpo روی اسپیکر ها درج می شود که این واحد به معنای یک مبنای قراردادی می باشد که از ضرب نمودن وات حقیقی در مضربی معین نتیجه گیری می شود. می توان بیان کرد که این واحد بیشتر بسته به شکل و قالب کلی طراحی اسپیکر می باشد که قادر است تاثیر بیشتری روی فرد بگذارد .
در صورتی که در مشخصات فنی یک سیستم صوتی عدد ۸ اهم را دیدید، مطلبع باشید که این به منظور امپدانس ۸ نیست. در حقیقت آمپدانس که به سطح مقاومت الکتریکی یک آمپلیفایر بلندگو گفته می شود با فرکانس مستقیما ارتباط دارد، هماهنگ با سطح فرکانس این عدد بین ۳٫۶ تا ۱۴ اهم عوض می شود و آمپدانس میانه ۸ اهم می باشد که با بیشتر سیستم های صوتی خانگی سازگار است. در کل هر اندازه که عدد امپدانس کوچک باشد، توان اسپیکرتان باید بیشتر باشد تا سطح کیفی مورد تایید را فراهم نماید.
عبارتی در دستگاه های صوتی به اسم سطح فرکانس قابل پشتیبانی بر حسب هرتز وجود دارد که این عبارت در محدوده شنوایی آدمی صدق می کند. در مجموع گوش نرمال انسان می تواند صدا هایی بین ۲۰ هرتز تا ۲۰ هزار هرتز را بشنود و اگر فرکانس از این مقدار بیشتر شود، نمی توانیم آن را بشنویم، بنابراین اگر تصمیم به خرید اسپیکر رومیزی مناسب دارید، دستگاهی بخرید که محدوده وسیعی از فرکانس هایی که گوش انسان می تواند آن ها را بشنود، را حمایت کند.
سرشناس ترین ویژگی در خرید اسپیکر رومیزی، اندازه وات خروجی آن می باشد که هر اندازه عدد بزرگتری روی آن درج شده باشد، توان صدای تولیدی آن بیشتر می باشد، توجه کنید که برخی کمپانی های تولید کننده وات اسمی روی بدنه درج می کنند. کاملا دقیق مشخصات اسپیکر را بررسی کنید و در صورتی که با ۲ عدد وات خروجی برخورد کردید عددی که کوچکتر است وات حقیقی بلندگو محسوب می شود. فراموش نکنید مهمترین فاکتور بیان کننده ی سطح قدرت واقعی بلندگوی شما همه توان حقیقی آن می باشد پس حتما هنگام خرید اسپیکر رومیزی به آن توجه کنید.
در صورتی که در اطلاعات دستگاه با اصطلاحی مثل ۳۶Hertz – 20000Hertz برخورد کردید،عدد کوچکتر بیانگر باس است و هر اندازه این عدد کوچکتر باشد شامل باس عمیق تری می باشد. درضمن این نکته را فراموش نکنید که در مجموع در صورتی که فرکانس خروجی پایین، از ۵۰ هرتز کمتر باشد، بسنده می کند.
تعداد کانال های خروجی نیز از ویژگی های اسپیکرها در خرید اسپیکر رومیزی به شمار می آید. این روز ها اغلب اسپیکرها دست کم ۲ شبکه اصلی و یک شبکه صدای بم دارند که این فاکتور موجب اثربخشی بهتر در حین شنیدن صدا های گوناگون می شود
اما به دلیل پیشرفت و قرار دادن کارت صدا های چند شبکه روی تخته مدار های الکتریکی و محبوب و پرطرفدار شدن آن ها، رفته رفته این اسپیکر ها منسوخ شده و اسپیکر های چند کاناله جایگزین آن ها می شوند، این محبوبیت صرفا به دلیل وجود کارت های چند شبکه نیست بلکه اغلب فیلم ها و گیم های مدرن امروز از حالت چند کاناله حمایت می کند که این فاکتور باعث چشمگیر شدن میزان خرید اسپیکر های چند شبکه ای شده است. توجه کنید اسپیکری خریداری کنید که حداقل از ۴ شبکه اصلی و یک شبکه برای صدای بم تشکیل شده باشد.
ممکن است برای افرادی سوال شود که در این عصر که صدا های پیرامون برای دیگران باعث کلافگی می شود، خرید اسپیکر رومیزی چند شبکه ای صرفا حجم صدا را بالا می برد. اما باید بگوییم اینگونه نیست چراکه در مجموع در اسپیکر های چند شبکه به دلیل تقسیم صدا در شبکه های گوناگون، بر پایه شرایط آن ها، قدرت صوت میان اسپیکر ها پخش می شود و در کل بهرمندی از تعداد کانال بیشتر ، موجب افزایش حجم صدا نخواهد شد، بلکه این فاکتور در خرید اسپیکر رومیزی موجب دقت بالا و تفکیک پذیری بهتر صدا می شود .
کنترلر صدای مرکزی و یا کارت صوت در کامپیوتر نیز از عوامل مشخص کننده سطح کیفیت صدای تولیدی است. در صورتی که کارت صوت کامپیوتر و یا سیستم کنترل صدای مرکزی از مدل های خوبی نباشد، تهیه یک اسپیکر قوی با قیمت بالا، قابل توجیه نیست. از طرفی به مدل خروجی کارت صوت و سیستم کنترل صدای مرکزی دقت کافی کنید. خروجی امکان دارد از مدل های الکتریکی یا آنالوگ باشد. این کاملا روشن است که اسپیکر شما، حتما باید به واسطه کارت صوت یا سیستم کنترل صدا حمایت شود.
در مجموع به منظور خرید اسپیکر رومیزی مناسب اول باید طبق سلیقه خود پیش بروید، سپس نیاز و خواسته های خود را از آن اسپیکر مشخص کنید و در آخر با بررسی عوامل و راهنمایی های بیان شده در بالا و سلیقه و انتخاب نهایی گوشتان، می توانید انتخاب درست تری در خرید اسپیکر رومیزی داشته باشید.