خانه تماس با ما مقالات

فروش ویژه

صفر تا صد شکایت از وکیل و نحوه پیگیری شکایات

صفر تا صد شکایت از وکیل و نحوه پیگیری شکایات

صفر تا صد شکایت از وکیل و نحوه پیگیری شکایات


برای شکایت از یک وکیل ابتدا بهتر است با ما در این مقاله همراه باشید تا وکیل را برای شما تعریف نمایید و بعد به سراغ انواع وکیل برویم تا با تقسیم بندی وکیل بهتر آشنا شوید و در انتها بعد از شناخت بهترین وکیل تهران چگونگی شکایت از وکلای متخلف را برای شما عزیزان بیان خواهیم نمود.


وکیل کیست؟


در قانون مدنی عقد وکالت را به صورت کامل بیان کرده اند به این صورت که وکالت یک نوع عقد یا قرارداد است که طبق این قرارداد یکی از طرفین که به آن موکل گفته می شود شخصی دیگر را نایب انجام امور خود می کند که این شخص وکیل نام دارد.
وکیل کارها و امور شخص موکل را انجام می دهد. مثل هر عقد و قرارداد دیگری، وکالت هم باید شرایطی داشته باشد که داشتن اراده و اهلیت برای انجام وکالت یکی از شروط اساسی این قرارداد است. این تعریفی بود که قانون مدنی در خصوص وکالت بیان کرده.


 
انواع وکیل در ایران

انواع وکیل در ایران


وکالت در ایران به انواع مختلفی تقسیم می شود برای نمونه می توانیم به شخصی برای انجام امور اداری مانند خرید و فروش و … وکالت دهیم در صورتی که این شخص شخص عادی باشد و هیچ دانش حقوقی نداشته باشد اما باید حتما دارای اهلیت باشد و از نظر قانونی اجازه این گونه کار ها را داشته باشد برای مثال شما به شخص صغیر نمی توانید وکالت در خرید و فروش دهید چون خود وکیل نیز اهلیت انجام این گونه کار ها را ندارد و یا به شخص ورشکسته نمی توانید وکالت در خرید و فروش دهید.
 زیرا با وقوع ورشکستگی اهلیت انجام این کار را از دست داده است و از طرفی یک نوع وکالت دیگر نیز وجود دارد مثل وکیل دادگستری که نیاز است ابتدا دانش و تحصیلات حقوقی داشته باشد و بعد دارای پروانه و مجوز برای وکالت از مراجع صلاحیت دار باشد. به این شخص یعنی وکیل دادگستری و یا وکیل مرکز مشاوران می توانید وکالت برای دفاع از خود در مراجع قضایی و محاکم وکالت داد.

 


چه زمانی باید از وکیل شکایت کرد

چه زمانی باید از وکیل شکایت کرد
قبل از شروع به شکایت از هر شخصی حتی اگر طرفی که می خواهید از او شکایت کنید بهتر است از شخصی که اطلاعات حقوقی دارد راهنمایی دریافت کنید زیرا روند رسیدگی در دادگاه ها علی الخصوص دادگاه های ایران بسیار پیچیده است و اگر راه و روش شکایت را ندانید علاوه بر این مشکل مشکل طولانی شدن رسیدگی هم گریبان گیر شما می شود و از چند نظر یعنی مالی و زمانی ضرر می کنید.
شکایت از وکیل نیز مانند هر شکایت دیگری روال و روند مخصوص به خود را دارد که باید شرایط آن را بدانید. حال باید به بررسی این موضوع پرداخت که چه زمانی باید از وکیل شکایت نمود
اگر برای پرونده ای برای دفاع از خود در محاکم وکیل انتخاب نمودید و آن وکیل در انجام مسئولیت های خود کوتاهی کرد، یا دلایلی علیه شما به دادگاه ارائه کرد که به ضرر شما بود و یا با مواردی موافقت کرد که موجب ضرر مالی و جانی برای شما باشد ولی در حقیقت شما آنها را تکذیب می کنید باید برای طرح شکایت در مراجع صلاحیت دار آماده شوید. اگر وکیلی که انتخاب کردید عضو کانون وکلای دادگستری باشد باید برای طرح شکایت به کانون وکلایی که آن وکیل عضو آن است مراجعه کنید.
بعد از آن که به مراکز تعیین شده مراجعه کردید و شکایت کتیبی و یا شفاهی خود را ابراز کرده و تقدیم نمودید  شکایت ثبت می شود و بعد از امضا کردن به دادسرایی که مخصوص این نوع شکایات است ارسال می شود که دادسرای انتظامی وکلا صلاحیت رسیدگی دارد.
از اینجا رسیدگی شروع می شود. در این دادسرا بعد از این که موضوع را از نظر موجه بودن و یا غیر موجه بودن بررسی کردند به اتهامات رسیدگی می شود اگر اتهامات را وارد دانستند کیفرخواست صادر می کنند و بعد از این مرحله برای رسیدگی به دادگاه انتظامی وکلا پرونده ارسال می شود.
به یک مرحله قبل برمی گردیدم ، اگر دادسرا اتهامات را وارد تشخیص ندهد و یا دلایل را کافی نداند قرار منع تعقیب وکیل صادر می شود و شکایت از وکیل رد می شود.
در ادامه برخی از تخلفاتی که ممکن است وکلا مرتکب آن شوند عنوان شده است که شما می توانید با مشاهده این تخلفات می توانید به مراجعی که به آنها اشاره شد رجوع نمایید
1.    اگر وکیل در جلسات دادگاه برای دفاع از پرونده ای که به او وکالت داده اند حاضر نشود.
2.    اگر وکیل از پرونده استعفا دهد و شما زمان کافی برای معرفی وکیل جدید را نداشته باشید.
3.    اگر وکیل اطلاعات و اسرار پرونده و موکل خود را فاش کند.
4.    اگر وکیل نسخه وکالت نامه را به موکل خود تحویل ندهد.
5.    اگر وکیل خیانت کند و یا با طرف مقابل تبانی کند و به ضرر موکل تمام شود.
موارد بیان شده نمونه هایی از تخلفات وکلا هستند که می تواند با اجرا نمودن مواردی که در این مقاله برای شما عنوان شد به شکایت از وکلا بپردازید تا حقی از شما ضایع نشود.

 

چه افرادی توانایی شکایت از وکیل را دارند؟

چه افرادی توانایی شکایت از وکیل را دارند؟
لازم به ذکر است که در صورت تخلف وکیل علاوه بر شاکی افراد دیگری نیز می توانند از وکیل شکایت نمایند. این امر که علاوه بر شاکی اشخاص دیگر نیز توانایی شکایت از وکیل را دارند به این منظور است که نظم بیشتری بر کار وکلا حاکم باشد. کانون وکلا به عنوان یکی از مجموعه های مستقل کشور با تخلفات وکلا برخورد قانونی خواهد نمود.
با توجه به قانون اشخاصی که می توانند از وکیل متخلف شکایت کنند به قرار ذیل است
رئیس کانون وکلا
دادستان
رئیس شعبه اول دادگاه عمومی
رئیس شعبه اول دادگاه تجدیدنظر 
این اشخاص به علاوه شاکی می توانند شکایت خود را به صورت کتبی در دادسرای انتظامی وکلا ثبت نمایند. افراد می توانند برای پیگیری شکایت خود از بهترین وکیل تهران راهنمایی دریافت نمایند.
مجازات هایی که برای وکیل در زمان تخلف در نظر گرفته شده است:
مجازات هایی که در زمان تخلف وکلا در نظر گرفته شده است و در صورت مرتکب شدن وکلا به تخلفاتی که در قانون پیشبینی شده است بر آنها جاری می شود به قرار ذیل است
اخطار کتبی
توبیخ کتبی همراه با درج در پرونده .
توبیخ کتبی با درج در روزنامه رسمی و مجله کانون.
تنزل درجه وکیل
 


 

نظرات مشتری

فروش ویژه

فروش ویژه

فروش ویژه