تعیین حق الوکاله و چگونگی تعیین آن سوالی است که ممکن است ذهن افراد بسیاری را به خود جلب کرده باشد و یا شما جزو افرادی هستید که پرونده حقوقی و یا کیفری داشته باشید و برای پیگیری پرونده بخواهید به بهترین وکیل خانواده در تهران وکالت بدهید پس بهتر است از کم و کیف محاسبه حق الوکاله آگاه باشید در این مقاله قصد توضیح همین مقوله را داریم پس برای دریافت پاسخ تا انتها با ما همراه باشید.
حق الوکاله حقی برای وکیل است که در ازای انجام مورد وکالت داده شده به وکیل اختصاص می یابد. در واقع حق الوکاله پولی است که موکل برای انجام موضوع وکالت به وکیل پرداخت می کند. از آنحایی که شغل وکالت شغلی آزاد به حساب می آید وکیل هیچ محدودیتی در تعیین دستمزد کار خود ندارد. البته به این صورت هم نیست که وکیل هر مبلغی که خواست تعیین کند. وکالت قرارداد است پس توافق و اراده هر دو طرف ملاک تعیین مزد انجام کار است. طرفین قرارداد طبق عرف و توافقی که با یکدیگر داشتند شروع به انجام کار می کنند.
بهتر است در همین ابتدای کار موکل بداند که بعد از تعیین حق الوکاله و توافقی که بر مبلغ وکالت با وکیل داشتند باید نصف مبلغ را ابتدای کار و باقی مبلغ را تا صدور رای قطعی به وکیل پرداخت کنند. به بیان دیگر موکل باید نصف مبلغ را اول و نصف دیگر را انتهای کار پرداخت کند.
نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که اگر از جمله افرادی هستید که در محاکم پرونده دارید و خود می توانید برای رسیدگی به آنها حاضر شوید نیاز به وکیل ندارید اما اگر زمان و وقت کافی برای پیگیری امور ندارید و یا راه و روش رسیدگی در محاکم را نمیدانید بهتر است از وکلا کمک بگیرید. وکیل کسی است که دانش حقوقی دارد و از مراجع صلاحیت دار پروانه وکالت دریافت نموده است
همانطور که گفته شد انجام کارهای مربوط به وکالت طبق قرارداد است و در خصوص مبلغ نیز باید توافق صورت گرفته باشد. توافق می تواند کمتر و یا بیشتر از حد مبلغی باشد که عرف بیان نموده اما اگر در قرارداد وکالت مبلغ تعیین نشده باشد، مبلغ آن قرارداد وکالت طبق عرفی که در آن سال قرارداد بسته شده است تعیین می گردد.
برای دعاوی مالی در خصوص تعیین حق الوکاله باید بیان نمود که معمولا مبلغ آن بالای ده میلیون تومان حدودا ده درصد محاسبه و مبلغ بالای صد میلیون تومان حق الوکاله حدودا چهار درصد و پرونده های بالای پانصد میلیون تومان حدودا دو تا سه درصد آن پرونده تعیین می شود.
برای هر یک از مراحلی که وکیل انتخاب نموده اید مانند مرحله بدوی و تجدید نظر و اجرای حکم وکیل باید تمبر مالیاتی باطل نماید. و اگر وکیل را از یک شهر انتخاب نموده اید و پرونده در شهر دیگر باشد هزینه های رفت و آمد وکیل نیز با موکل است.
حق الوکاله در مراجع غیر قضایی طبق تعرفه و آیین نامه تعیین می شود. برای نمونه مراجع غیر قضایی مانند دیوان عدالت اداری و … گفته می شود معمولا حق الوکاله در مرحله بدوی شصت درصد و در مرحله تجدید نظر چهل درصد تعیین می گردد.
برای امور اجرایی حق الوکاله در دادگاه ها و شعبه های اجرایی ثبت دو درصد نسبت به محکوم به یا مورد اجرا مشخص و محاسبه می شود.
فروش ویژه
فروش ویژه
نظرات مشتری
ارسال نظر